Nieuws

 

Na 16 jaar hebben wij afscheid moeten nemen van onze geliefde trainer Geerhard Ronde.

 

 

 

Leden kwamen en gingen, maar Geerhard bleef trouw al die tijd elke vrijdag de training verzorgen in het Heuveltjes bos. Hij heeft veel mensen kennis laten maken met de loopsport en menigeen gemotiveerd om te blijven lopen en tot mooie prestaties te komen. Onze loopgroep was een belangrijk onderdeel van zijn leven, waarin hij veel tijd stak. Dat sport centraal stond in zijn leven blijkt ook wel uit de tekst op de rouwkaart:

 

"Als sporten een belangrijke geluksfactor in het leven is.
Je lichaam en wilskracht je in staat stellen tot het brengen van grote prestaties.…

Lang gewacht, stil gezwegen, nooit gedacht en toch gekregen. 

 

Beste loopsters en lopers, 

Ongeveer een half jaar geleden heeft Jannetta de pen (het toetsenbord, de knoppendoos) aan mij doorgegeven. Ik ben niet zo’n trouwe lezer van onze website, dus dat is me ontgaan. Jannetta en de webmaster hebben mij hier even…

Wel, niet, wel, niet......

 

En eindelijk, donderdag 1 oktober kwam er een definitief groen licht! De Vuurtorentrail Ameland, die eerder op 20 en 21 maart van dit jaar in verband met de Corona maatregelen niet door kon gaan, zal in het weekend van 3 en 4 oktober alsnog plaatsvinden. 

In maart keken wij (Henry, Hilly en Carine) al uit naar het prachtige Salomon vuurtoren trail festival op Ameland. We hadden ons goed voorbereid. Het was een mooi doel om samen naar toe te werken. Maar helaas gooide Covid19 roet in het eten. Gelukkig was het voor ons geen opgave om in de tussenliggende periode te blijven hardlopen.

Hoe bijzonder dat het begin oktober, met in achtneming van alle Covid19 maatregelen, alsnog kon…

 

 

De Heideloop/trail in Ermelo met keuze van 8 en 15 kilometer. Een loop geheel volgens de richtlijnen van het RIVM georganiseerd.

 

 

 

 

 

 

 

 

De massastart van 09.00 uur was vervangen door een start wanneer je wilde van 09.00 tot 10.00 uur. De elektronische mat gaf piepend aan dat mijn loop van 15 kilometer was begonnen. Op een groot scherm was mijn naam en woonplaats te lezen.

Op maandag 7 augustus stond de jaarlijkse algemene ledenvergadering gepland. Als gevolg van de maatregelen rondom het COVID19 virus kon dit niet op de voor de vereniging gebruikelijke wijze bij onze vaste uitvalsbasis Nauta.

 

Het bestuur van de loopgroep heeft hier echter een uitstekende oplossing voor gevonden. Na afloop van de dinsdag avond training was er in  de grote zaal van het Trefpunt een opstelling gecreeerd waarbij iedereen die zich vooraf had aangemeld de vergadering kon bijwonen.

Komende week start de loopgroep weer met de trainingen. Hopelijk heb je weer zin in een nieuw en fris loopseizoen.

 

Voor de dinsdaggroep het volgende schema (begintijd 18:30):

 

-  01 september   RBR , start zwembad de Heuvelrand Voorthuizen

-  08 september   Start vanaf het Trefpunt , aansluitend AVL in het Trefpunt

-  15 september   de Hessenhut , Lunteren

-  22 september   Zanderij 

-  29 september   Zeumeren , parkeerplaats A1 bij kunstwerk de trein

-  06 oktober        Harselaar Nauta ( niet binnen)

 

8 september om 20:00 ( inloop) , 20:15 start…

       

Heideloop/trailrun in Ermelo gaat!

 

Heideloop trailrun in Ermelo op zaterdag 19 september 2020 . Toestemming gemeente Ermelo is op woensdag 22 juli binnengekomen. Dus de Heideloop/trailrun gaat door met inachtneming van de coronaregels opgesteld door de organisatie.

 

 Afstanden 7,5 km en 15 km 

 

Gespreid vertrekken tussen 09.00 uur en 10.00 uur vanaf de Groevenbeekse hei bij de boog van Sport-inn Putten vlak achter de parkeerplaats. Bij start en finish wordt je tijd opgeschreven en in de uitslag verwerkt. Prachtig grotendeels onverhard parcours langs de bloeiende Groevenbeekse hei, langs de Groevenbeek en door de landgoederen oud en nieuw…

 

Veluwse TrailRun naar 4 sept. 2021

Voor de Veluwse Trailrun 4 sept. 2021 kan je inschrijven zolang het maximaal aan deelnemers p/onderdeel nog niet bereikt is.

Na maanden van alleen trainen of in kleine groepjes lopen eindelijk weer een evenement op de kalender.

Op 5 september wordt er een trail georganiseerd door het mooie natuurgebied rondom Ermelo. De start/finish en catering vind plaats nabij de Schaapskooi Ermelo op de Postweg 50 te Ermelo. Er kan in gefaseerd gestart worden om zodoende onderling meer m2 ruimte op het parkoers te…

Dankzij de versoepelingen van de corona maatregelen door de regering is het, sneller dan verwacht, weer mogelijk om aangepast te gaan trainen.

 

We hebben deze week samen met de trainers een programma gemaakt hoe we dit de komende weken kunnen in gaan voeren en zijn blij dat we weer kunnen beginnen. Wel zijn de trainingen aan voorwaarden gebonden.

 

  • Groep mag niet groter dan 10 personen (incl. de trainer);
  • Je dient je vooraf aan te melden voor de training;
  • Je neemt de 1,5 meter afstand in acht;
  • Je loopt met niet meer dan 2 mensen naast elkaar;
  • Je bent niet verkouden of grieperig hebt geen koorts, hoest of niest niet

 

Je…

Hallo allemaal,

 

Allereerst bedankt berenloop maatje Baukje, voor het doorgeven van de pen.

 

Mijn naam is Jannetta van de Beek, 48 jaar getrouwd en moeder van 3 dochters. Ik woon samen met mijn  man Jan en nog 2 dochters (na augustus nog maar 1) in Terschuur.

Ik ben in september 2015 gestart met hardlopen bij de beginners groep op dinsdagavond. Na enkele jaren weinig aan sport gedaan te hebben kwam ik een berichtje tegen in de krant en leek mij dit een mooie gelegenheid om weer van de…