Nieuws

 

Veluwse TrailRun naar 4 sept. 2021

Voor de Veluwse Trailrun 4 sept. 2021 kan je inschrijven zolang het maximaal aan deelnemers p/onderdeel nog niet bereikt is.

Na maanden van alleen trainen of in kleine groepjes lopen eindelijk weer een evenement op de kalender.

Op 5 september wordt er een trail georganiseerd door het mooie natuurgebied rondom Ermelo. De start/finish en catering vind plaats nabij de Schaapskooi Ermelo op de Postweg 50 te Ermelo. Er kan in gefaseerd gestart worden om zodoende onderling meer m2 ruimte op het parkoers te…

Dankzij de versoepelingen van de corona maatregelen door de regering is het, sneller dan verwacht, weer mogelijk om aangepast te gaan trainen.

 

We hebben deze week samen met de trainers een programma gemaakt hoe we dit de komende weken kunnen in gaan voeren en zijn blij dat we weer kunnen beginnen. Wel zijn de trainingen aan voorwaarden gebonden.

 

  • Groep mag niet groter dan 10 personen (incl. de trainer);
  • Je dient je vooraf aan te melden voor de training;
  • Je neemt de 1,5 meter afstand in acht;
  • Je loopt met niet meer dan 2 mensen naast elkaar;
  • Je bent niet verkouden of grieperig hebt geen koorts, hoest of niest niet

 

Je…

Hallo allemaal,

 

Allereerst bedankt berenloop maatje Baukje, voor het doorgeven van de pen.

 

Mijn naam is Jannetta van de Beek, 48 jaar getrouwd en moeder van 3 dochters. Ik woon samen met mijn  man Jan en nog 2 dochters (na augustus nog maar 1) in Terschuur.

Ik ben in september 2015 gestart met hardlopen bij de beginners groep op dinsdagavond. Na enkele jaren weinig aan sport gedaan te hebben kwam ik een berichtje tegen in de krant en leek mij dit een mooie gelegenheid om weer van de…

"In verband met alle perikelen rondom het coronavirus in Nederland hebben we als loopgroep Voorthuizen besloten de komende trainingen te annuleren.

Tot nader bericht zal dit tot waarschijnlijk 31/3 zijn."

 

Dit bericht van zaterdag 14 maart geeft plotseling veel ruimte in mijn tijd besteding. Normaal ga ik maandagmorgen in Voorthuizen lopen met de ,,oude mannetjes” en vrijdagmorgen geef ik een training aan de Vrijdaggroep. Beide keren ga ik met de fiets Ermelo – Voorthuizen v.v. Een regelmaat, van ongeveer 15 jaar, wordt in één keer wat ruw verstoord. Ook in het weekend loop ik meestal wel een keer.

 

 

In verband met alle perikelen rondom het coronavirus in Nederland hebben we als loopgroep Voorthuizen besloten de komende trainingen te annuleren.

 

Tot nader bericht zal dit tot waarschijnlijk 31/3 zijn.

 

Vooralsnog gaat de geplande duurloop van 28 maart wel door.

 

Hopende op een goede afloop,

een hartelijke groet van het bestuur en de trainers van loopgroep Voorthuizen

Nieuw in het assortiment bij de Loopgroep Voorthuizen zijn dit jaar 2 extra duurlopen in de maand Maart.

Er kan voor deze duurloop gekozen worden uit 2 varianten:

1 Een duurloop van +/- 15 kilometer in een tempo van rond de 6:00 min/km.

2 Een duurloop van +/- 18 kilometer in een tempo van rond de 5:30 min/km.

De duurloop is in beide gevallen vanaf het Pannenkoekenhuis Kootwijkerduin in Kootwijk en is gedeeltelijk verhard/ onverhard over een glooiend terrein!

Het is een duurloop die samengesteld is uit een aantal gemarkeerde route’s waarbij in mijn optiek de mooiste stukken samenkomen!

Er zijn per duurloop 2 data’s om aan te geven waar je voorkeur naar uit gaat!

Duurloop 1:

Een leuk loopje, lekker dichtbij, in je eigen omgeving met veel onbekende paden.

Zaterdag 22 februari 2020 wordt opnieuw de Bos- en Heideloop gehouden. Uiteraard kan er weer gestart worden op de 5 en de 10km, maar ook dit jaar voor de 2e keer de Halve Bosmarathon.

Net als bij de kortere afstanden, gaat het parcours van de Halve ook door de bossen van Garderen en wordt er één grote ronde van 21.1km gelopen.

De start van de Halve Bosmarathon is om 12.00 uur en de start van de 5 en 10km is om 13.00 uur. Kleed- en douche gelegenheid is er op Sportpark de Westeneng, Hogesteeg28 te Garderen.

Op zaterdag 28 december sloten we als loopgroep Voorthuizen het jaar 2019 af. Dit deden we met een mooie loop door de bossen van Boeschoten. Paul, ook wel bekend als de trainer waar je bij op de grond ligt, leidde ons kundig over de paden heen. 

Opvallend was dat we met een grote groep vrouwen van de vrijdaggroep waren en met veel vrouwen is het altijd gezellig en wordt er natuurlijk veel gekletst.  

ol1 …

Het is inmiddels een traditie geworden om in de wintermaanden een paar duurlooptrainingen te doen in de omgeving van Apeldoorn waarbij een deel van het parcours van de Midwintermarathon verkent wordt.

14 december was het weer zo ver. Onder leiding van Lubert hebben 10 enthousiaste leden onder prachtige omstandigheden een mooie duurtraining gedaan.

Wil je er ook de volgende keer ook bij zijn: de volgende training staat gepland op 18 januari 2020. Vertrek om 10:30 uur vanaf het zwembad. Het tempo van de training is dusdanig dat het voor iedereen die een duurloop aankan prima te doen is. Introducees zijn van harte welkom!

Kortom: een aanrader voor iedereen!!!

Dank je wel Ada voor het figuurlijk doorgeven van de pen. Na het lezen van jouw stukje is mij duidelijk geworden waarom jij zo goed kan sprinten.

 

Mijn naam is Baukje Boer. Vanaf 2017 woon ik in ons mooi Voorthuizen. Met mijn gezin ben ik via omzwervingen Harderwijk, Barneveld, Alphen a/d Rijn hier terecht gekomen. In 2012 ben ik begonnen met hardlopen. Ik wilde het nog een keer proberen of…