Lopen in Siberische kou

Vrijdag 2 maart: Lopen in Siberische kou - Verdreven naar het Johannabos - Warme chocolade melk dik plak cake - Afscheid van Linda

Het is te verwachten, de radio roept code oranje rond! De krant staat er vol mee. Harde wind uit het Oosten. Gevoelstemperatuur minus 15. Ramen en deuren dicht doen en het advies is zelfs, om maar niet naar buiten te gaan. Het aantal deelnemers aan de vrijdagtraining zal hier door verminderen en dat kan ik mij goed voorstellen.

Met 4 broeken, overschoenen, 2 paar handschoenen, meerdere jassen en jacks en volledige hoofd bedekking fiets ik van naar het Johannabos, ongeveer 50 minuten. Dit is prima gegaan. Omdat het Geldersch Landschap ons Heuveltjes Bos onbruikbaar heeft gemaakt door bos werkzaamheden zijn, starten we tijdelijk op diverse locaties.

De klok laat 09.30 zien en 5 personen gaan van start met de geplande tempo- duurtraining. In dit geval 7 minuten stevig hardlopen gevolgd door 3 minuten wandelen. Dit moet dan wel 6 keer gedaan worden. Na ongeveer 1 uur is het voldoende en ga ik denken aan Linda, die zal komen met warme chocolade melk voor 15 personen. Dit als afscheid van de vrijdaggroep.


kou

Ik loop alvast wat vooruit en ontmoet Linda en help haar met wat hand en spandiensten. Zoeken naar een beschut plekje lukt niet, vol in de wind genieten we van haar spontane actie om ons dit aan te bieden. Linda gaat nu lopen met de dinsdagavond groep. Ook daar veel loopplezier toegewenst! En van ons een groot " DANK JE WEL, LINDA!".

Na wat mooie woorden worden de handen geschud en gaat een ieder zijn/haar weg. Zelf wordt ik door de nog aanwezige dames binnenste/buiten gekeerd. Dit om mijn fietssleutel te vinden. Er worden spontane hulpacties georganiseerd: Jannetta wil mij per auto naar Ermelo brengen om de reserve fietssleutel te halen. Agnes wil Evert met een betonschaar laten komen. Gelukkig is het niet nodig. De sleutel zit toch in 1 van de vele zakjes veilig opgeborgen met de rits dicht.

Blij met de goede afloop fiets ik tevreden huiswaarts en kan na afloop vaststellen:

  • Het was prima te doen onder deze omstandigheden.
  • Laat je niet te gauw bang maken.
  • Neem wel de nodige maatregelen.
  • Blijf lichaam en geest trainen.

Met sportieve groet,

Geerhard