1e lustrum van de unieke Run Bike Swim te Voorthuizen op 2 de Paasdag, 22-4-2019

De vijfde editie van de wereldwijd nog steeds unieke Run Bike Swim te Voorthuizen staat weer op het programma van tweede Paasdag  2019. De strijd om de Optisport Trofee (snelste team) wordt weer gestreden. De deelnemers van vorige jaren hebben zich al ingeschreven om hun klassering te verdedigen. De opzet is nog steeds uniek in de wereld en nog niet gekopieerd. Dit jaar is er behalve een jeugd- ook een bedrijven- en een verenigingenklassement.

run  bike swim

Anderhalf uur lopen, fietsen en zwemmen met een estafetteteam
Op tweede paasdag (22 april om 13.30 uur) klinkt het startschot door wethouder Andre van de Burgwal. De opzet is gelijk aan vorige jaren: drie sporters die samen een team vormen en samen anderhalf uur lang in estafettevorm lopen, fietsen en zwemmen.  Een mooie gelegenheid voor families en vrienden om sportief bezig te zijn op tweede Paasdag. Leuk om te doen en leuk om te zien omdat er familieteams meedoen, een gezinsteam of een drie-generatie-team. Door de estafette-opzet wordt er vaak ook kennis gemaakt met een sport die minder eigen is, en dat is zeker ook de bedoeling!

Ideale lokatie
Ook de locatie is gelijk gebleven omdat de aanleg van de heuvelrandweg later start: rond het zwembad De Heuvelrand in Voorthuizen. Dit jaar is er ruimte voor maximaal veertig teams doordat de loopafstand en de fietsafstand wat is uitgebreid. Behalve de Optisport Trofee voor het team wat in anderhalf uur de grootste afstand overbrugt, wordt er ook aandacht besteed aan de verschillende leeftijden van deelnemers!

Sponsoren

De organisatie is in handen van De Veluwe Renners (fietsen), Loopgroep Voorthuizen (lopen) en De Waterkip (zwemmen) en wordt gesponsord door Optisport Barneveld Voorthuizen, Van Beek Mode Daarnaast wordt het evenement gedragen door BAJ productions.
 

Vorig  jaar hebben we subsidie ontvangen de gemeente Barneveld: Het Maatschappelijk Sportfonds van de gemeente Barneveld heeft € 830,50 ter beschikking gesteld voor het evenement. Belangrijke overwegingen daarbij zijn geweest: de laagdrempeligheid (deelnamekosten € 7,50/team),  de samenwerking van drie sportverenigingen en de stimulans om mensen meer te laten sporten.

F: www.facebook.com/RBSVoorthuizen