Beginnersgroep 2019

Na een intensieve en succesvolle wervingscampagne is het 4 januari eindelijk zo ver. De start van de eerste beginnersgroep van 2019. Een spannend moment! Negentien personen hebben zich aangemeld.Twaalf voor de vrijdag- en zeven voor de maandag ochtend.

Het is frisse ochtend. Na een korte uitleg maar direct beginnen. De trap van het zwembad is een prima iets om wat warm te worden. De eerste training is begonnen, een klein stukje het bos in.

Zo gaan we door tot eind maart en iedere training zal een stapje vooruit moeten zijn.

groep 1

 

Ze hebben er zin in en ik ook!

Een aantal quotes van de nieuwe hardloopfanaten:

"Wat leuk! Bedoel je met licht of zwaar mijn gewicht...grapje!"

 

"Ik ben ….. , moeder van ...  en .... Toen ik de flyer in de bus kreeg over de beginnersgroep dacht ik, dit moet ik doen!"

 

"Ik ga voor de 5 km aan 1 stuk.."

 

"Goedemorgen,

Ik ben blij dat ik de kranten van vorige week nog even doorbladerde. Zodoende las ik het artikel 'Hardlopen voor beginners in 2019'. Met name de zinsnedes 'bijna iedereen kan hardlopen' en 'Elke leeftijd is welkom' triggerde mij"

"Lopen = bewegen = gezond (zeker voor 65-plus)"

 

"Hard lopen is gezonder, en in groepsverband onder begeleiding bij Loopgroep Voorthuizen het gezondst."

 

"Ik doe om meerdere redenen mee aan de cursus hardlopen voor beginners. Belangrijkste reden is dat ik mijn grenzen wil verleggen. Het zou toch echt spectaculair zijn als ik 30 minuten zonder rust zou kunnen hardlopen! En verder: een beetje strakker in het vel, een paar kilootjes minder, meer conditie en meer welbevinden."

 

"Onlangs viel bij mij de folder op de mat van Loopgroep Voorthuizen. Die cursus hardlopen voor beginners lijkt me eigenlijk wel wat. Maar voordat ik mij aanmeld, zou ik u graag eerst een aantal vragen stellen."

 

"Wat voor kleding heb ik nodig? Ik heb een paar sportschoenen. Zijn die vooralsnog voldoende? Ik zou graag voorkomen dat ik veel geld uitgeef aan hardloopschoenen en dat ik er na een paar weken achterkom dat hardlopen toch niets voor mij is."

 

"Graag ontmoet ik u voor de eerste looptraining op 4 januari. Voordat ik het geld overmaak, zou ik graag een keer proeflopen om te zien of het wat voor mij is. Is dit mogelijk?"

 

"Super! Dan kom ik graag maandag!"

 

 

"Moet ik maandag geld meenemen of moet ik het ergens op overmaken?"

"Ik ben echt een beginner. Dacht dat hardlopen niets voor mij was maar ik vind het eigenlijk wel leuk. Je bent lekker buiten en zo'n groep is echt een stimulans. Mijn doel is om straks 5km te kunnen lopen."

 

groep 2