Bos- en Heideloop Garderen 2017

VENI VIDI VICI


Zaterdag 4 maart, prima weer, op de fiets naar Garderen om mee te doen met de Bos en Heideloop. Om precies 13.00 uur worden we het bos in gestuurd met ongeveer 200 deelnemers. Met maar liefst 8 lopers is de loopgroep Voorthuizen goed vertegenwoordigd. Gerard en Rein gaan de 5 kilometer lopen. De andere 6 lopers, Truus, Hilly, Karin,Carine, Lubèrt en Geerhard hebben de afstand van 10 kilometer gekozen.

 

gae


Al snel gaan de 5 kilometer lopers links af en gaan de anderen rechtdoor om hun ,,race" te lopen. Tussen de lopers voor mij zie ik 2 blauwe shirts, daar ga ik mij op richten. Mooie lange zandwegen met zo nu en dan wat grote plassen. Het gehele gebied Boeschoten, Bergsham, Koudhoorn is licht heuvelachtig en met redelijk wat vals plat. Dus het is zaak de krachten goed te verdelen. (Wat velen niet weten, maar ik wel; bij het heideveld met de grafheuvels is het hoogste punt van de gemeente Barneveld: 65,5 m.)
 

Ik weet meerdere lopers in te inhalen, maar toch verdwijnen de 2 blauwe shirts uit mijn gezichtsveld. Dit kunnen Lubèrt en Truus zijn. Een paar bekende lopers van Loopgroep Garderen blijf ik wel voor. De laatste 2 kilometer loop ik tevreden alleen. Bij de beeldentuin passeert mij een deelnemer, ik moet dit goed vinden.


Vlak voor de finish zie ik Gerard en Rein staan. Later hoorde ik, dat beiden zeer tevreden zijn met hun prestatie. Na de finish zie ik Lubèrt al staan. Ongeveer 2 minuten na mij komt Truus binnen. Dit is voor mij een verrassing. Om uit te lopen ben ik de vrouwen tegemoet gelopen en zo is de hele groep in 1 uur 3 minuten weer binnen.


Op naar de erwtensoep met worst en na deze stevige opkikker volgt de prijsuitreiking. Truus wordt 4e bij de dames. We weten het allemaal: meedoen is belangrijker dan winnen, verloting op startnummer. Ineens gebeurde het, het podium is voor ons niet nodig, maar dan, Hilly, Carine, Karin en Lubèrt. Om de beurt gaan ze naar de spreekstalmeester om een pakket of enveloppe met iets leuks en/of lekkers in ontvangst te nemen. Dat dit  enige jaloersheid opwekt spreekt voor zich. Met een voldaan gevoel trap ik mij huiswaarts en kan nog goed nagenieten.


Foto: Karin
Tekst: Geerhard