Eindelijk op reis

Eindelijk op reis!

Op dinsdag 5 april was het dan zover!

Met de gulle gift op zak – bij mijn afscheid als voorzitter – aangeboden door de leden van de Loopgroep vertrok ik samen met Janny naar Eys, in Limburg.

Een gehuchtje van 80 inwoners maar met een prachtige Bed en Breakfast, waar we al eerder hadden overnacht!

Nadat we vroeg in de middag waren aangekomen gingen we met de fiets op verkenning uit in het Limburgsche Heuvelland!

Het was qua weer helaas nog niet echt lente maar de natuur stond wel op “springen” en de kuitenbijters – Eijserbosweg, Gulperberg, Kruisberg  – bekend van de Amstel Gold Race hielden ons goed op temperatuur!

Terug in de B & B lekker bijkomen met een avondje Netflix (Ronald Goedemondt) wat we thuis niet hebben.

 

Na een overheerlijk ontbijt stond de 2e dag een wandeling van 20 km. op het programma. Half zon, half bewolkt, prima wandelweer, met ook nu weer een aantal pittige beklimmingen!

Na een paar uur wandelen schoven we aan voor de lunch, onderdeel van de wandeling. Daarna volgde het mooiste gedeelte van de wandeling door een prachtig natuurgebied en mooie vergezichten over het glooiende landschap!

Om 15.30 uur was het tijd voor de High-Tea, om de verloren calorieën weer aan te vullen. Daarna nog 1 uurtje terug naar de B & B om het danig op de proef gestelde lijf tot rust te laten komen en bij te tanken voor de “inspanningen” van de volgende dag!

 

Dit werd een dagje Maastricht!

In een helaas druilerig decor togen we dit keer per auto, heel relaxedJJ – via een gedeelte van de Mergellandroute –  over de Limburgse Heuvels naar Maastricht. Hoewel voor ons al redelijk bekend blijft het letterlijk en figuurlijk een heerlijke stad om te vertoeven!

Bij terugkomst op de parkeerplaats werden we helaas onaangenaam verrast doordat de achterruit van de auto eruit lag en – naar alle waarschijnlijkheid – was ingeslagen!

Gelukkig bood Autotaalglas uitkomst en vierden we onze nieuwe autoruit – altijd positief blijvenJJ - met een heerlijk etentje Bie de Tantes!

Na nog 1 keer een verwenontbijt was de dag van vertrek aangebroken!

 

We kijken met heel veel plezier en voldoening terug op 4 heerlijke (verwen)dagen!

Nogmaals hartelijk dank  - ook namens Janny - voor jullie gulle gift!


Voor wie nog een keer op zoek is naar de ideale Bed en Breakfast in Limburg, ga naar het zoete leven bij Laura en Rob:

Dalauro bed & breakfast

Eyserheide 27

2687 NB Eys

 

Groeten,

 

Lubèrt