Even voorstellen: de nieuwe trainer van de vrijdagmorgen groep

 

Met ingang van het afgelopen winterseizoen is de vrijdagmorgen (om toerbeurt) een nieuwe, enthousiaste trainer rijker! Wie is zij?

 

Naam: Tineke Mollema

 

Burgerlijke staat: Ik woon samen met mijn partner Rico Ligtvoet. Samen hebben we twee jongens.

 

Hoe lang loop jij al hard? Ik heb mijn hele leven al een passie voor sport. Als tiener was hardlopen een van de onderdelen in de training om conditie op te doen. 

Later ben ik dit pas écht als hardlopen gaan doen. Inmiddels doe ik dit al heel lang en heb al menige kilometers in de benen…. En - niet onbelangrijk - ik vind het nog steeds erg leuk!

Aangezien ik als sportinstructeur onder meer groepslessen geef, is hardlopen altijd iets geweest om 'mijn hoofd leeg te maken'. Naast hardlopen, pak ik ook regelmatig mijn motor of de quad, zoals je dus op de foto ziet.  

 

Waarom ben je trainer geworden?

Als trainer ben ik er eigenlijk 'ingerold', omdat de huidige trainer ermee stopte of dat er personen die bij mij in de les meededen, graag wilden gaan hardlopen en mij hebben gevraagd dit op te pakken.

De uitdaging vind ik bovenal om anderen te begeleiden in iets wat ze graag willen c.q. bereiken. Daar onderdeel van uitmaken en zien hoe iemand sterker, sneller, fitter wordt, is superleuk!

 

Heb je nog een tip voor onze lopers?

Wees zuinig op je lichaam en zorg dat je je lichaam niet onnodig belast. Voor mij betekent dat ook dat je naast hardlopen onder andere spierversterkende oefeningen moet doen. Daar word je als loper beter van én voorkomt dat je (minder snel) blessures krijgt of sneller herstelt. 

Heb bovenal veel plezier in het hardlopen.

Graag tot snel.

 

Een sportieve groet, Tineke