Extra duurlooptraining

 

Al jaren is het een goede traditie om in de aanloop naar de Midwinter marathon Apeldoorn (5 februari, zie voor meer info de loop agenda) een extra duurlooptraining te houden in Apeldoorn.

 

 

Zaterdag 14 januari verzamelden zich 9 leden zich bij de Punt om richting Hoog Soeren af te reizen. Onder prachtige winteromstandigheden werd er onder leiding van Lubert een gedeelte van het parcours afgelegd, zo als dat ook tijdens de Midwintermarathon gelopen wordt. De route voert door de mooie bosrijke omgeving tussen  Apeldoorn en Hoog Soeren . De invulling is dusdanig dat lopers van verschillend niveau allemaal aan hun trekken komen. Voor lopers voor wie de geplande ca. 15 km wat te lang is, is er een mogleijkheid om de route in te korten. Dit jaar had Lubert zelfs iets ontdekt waardoor je de route Verdiend!zelfs langer kon maken.

Als afsluiting van de duurloop hebben we gezamelijk genoten van een heerlijke kop koffie of warme choco bij pannenkoekenhuis Berg en Dal in Hoog Soeren.

Samenvattend: Het was weer een groot succes!

Ook voor lopers zonder plannen of ambitie richting Midwintermarathon is deze duurlooptraining een aanrader voor het volgend jaar. Een leuke afwisseling het normale trainingspatroon.