Leden stellen zich voor: Agnes van Uffelen

Agnes

Voorthuizen, 13 september 2019.

 

Hallo allemaal,

 

Ik ben Agnes van Uffelen,  de 50 net gepasseerd, getrouwd met Evert en moeder van Kevin en Charlotte.  

 

Ik dacht dat mijn loopcarrière ongeveer 10 jaar geleden gestart is bij de loopgroep, maar na lang nadenken bleek dat dit al veel eerder begonnen is. In 1979 en 1980, heb ik al aan een loopwedstrijd meegedaan; de wereldberoemde Politie Stratenloop in Barneveld.  En ja, ik stond in 1979 zelfs op het podium. De tweede plek op de 1,5 km. Het bewijs lag zelfs nog bij me op zolder.

 

Agnes

 

 

Agnes

Op de camping was het ook elk jaar traditie om met de hele familie sprintwedstrijden te houden.  Ik bleef altijd mijn vader, broers, oom,  neefjes en mijn vriend Evert voor. Had misschien toch op atletiek moeten gaan toen.

 

Eenmaal bij de loopgroep kwam ik er achter dat ik het eigenlijk alleen maar leuk vond om korte afstanden te lopen;  5 km was meer dan genoeg voor mij. Tot het moment dat ik samen met 7 dames van de loopgroep een subgroepje vormde en er een hechte vriendinnengroep ontstond. Toen bleek dat er toch meer in zat. We gingen samen trainen voor trails, halve marathons en andere leuke wedstrijden. We lopen niet snel, maar we halen de finish.  En die prestatie geeft steeds weer een enorme kick. Ook lopen we gewoon samen, bijna elk weekend, een heerlijke duurloop ergens op een mooie locatie op het de prachtig Veluwe.  Ik kan inmiddels wel zeggen dat hardlopen een soort van verslaving  is en ik hoop dat ik nog heel lang mag en kan deelnemen aan de trainingen bij onze gezellige Loopgroep Voorthuizen.

 

Groetjes,

Agnes van Uffelen

 

P.s. Ik zou het stokje graag willen overdragen aan Ada Beugelsdijk. Al jaren onopgemerkt lid van de loopgroep en benieuwd naar haar verhaal.