Leden stellen zich voor: Dirk Koster

Ik ben lid van de loopgroep sinds september 2015. Voordat ik met hardlopen ben begonnen was ik lid van de voetbalvereniging VVOP.  Het lopen bij Loopgroep Voorthuizen is ontzettend leuk en stimulerend om te blijven hardlopen. In 2016 heb ik voor het eerst deelgenomen aan de Roparun. Dit is een estafetteloop vanaf Parijs of Hamburg naar Rotterdam om geld in te zamelen voor instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan het motto van Roparun. Onder het moto van ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Het komende jaar ga ik voor de vierde keer mee met de Roparun.

Zoals Dineke al in haar stuk aangaf heb ik afgelopen jaar voor het eerst een marathon gelopen en wel de Berenloop op Terschelling.

Na tweemaal een halve marathon te hebben gelopen op Terschelling, stond dit jaar de hele op de agenda. Na weken voorbereiding blijft dit toch een uitdaging die ik een keer gedaan moest hebben en wel in mijn 50e levensjaar. De dag van de marathon waren de weersomstandigheden optimaal voor deze tijd van het jaar, (4 november). Het was afzien, maar ik kan tevreden terug zien op een leuk evenement, wat zeker voor herhaling vatbaar is. Op naar volgend jaar november.

 

Het stokje geef ik door aan Jan van Beek omdat hij terug komt van een grote blessure naar een motorongeval. Wat gaat deze topper ons vertellen over zijn avonturen?