Leden stellen zich voor: Jan van de Beek

Dirk bedankt dat je als eerste aan mij dacht om het stokje over te dragen!
Na jarenlang gevoetbald en bier gedronken te hebben, (wat steeds minder voetballen werd en steeds meer bier drinken) bedacht ik me dat er toch wat gebeuren moest. Ik voel me zoveel beter als ik lekker sport.

 

Zo ben ik met mijn 30ste begonnen met hardlopen. In het begin stiekem ‘s avonds; in een fout trainingspak en goedkope gympies. Ik begon het steeds leuker te vinden en werd steeds fanatieker. Het ging me goed af. Ook de kilo’s vlogen eraf. Zo was ik klaargestoomd voor mijn eerste wedstrijd. Dat was Voorthuizen loopt, 10 km, 4 rondes, en door de vele aanmoedigingen voelde ik me net Haile Gebreselassie! Dus in ronde 3 kon ik uitstappen want het voelde of ik ook echt net zo hard liep als Haile. In werkelijkheid heb ik mezelf helemaal overstuur gelopen. Dat nooit meer. Een mooi leermoment en vele mooie loopjes volgden; van de Zevenheuvelenloop tot de Twentse marathon. De Berenloop op Terschelling mag zeker niet ontbreken. Ik heb altijd het idee dat als ik niet ga, de hele loop niet doorgaat!

 

Inmiddels al vele leuke loopjes door heel Nederland gedaan en een paar halve marathons in Spanje. Het trainen voor zo’n loop, en het actieve gecombineerd met de gezelligheid, is waarom ik enorm van het lopen kan genieten. Je bent altijd buiten bezig, ook met regen en kou, en heerlijk in de natuur. Ik heb onderweg al vele vogels gespot, zelfs een keer aangevallen door een buizerd! Dit hoop ik nog járen te kunnen doen! Ik ben nu al te lang niet meer met de loopgroep mee geweest. Komend seizoen ga ik dat zeker weer oppakken. Het mooie van deze groep is dat alles door elkaar heen loopt; van loodgieter tot arts, van man tot vrouw en van beetje jong tot beetje oud!

Ik heb alweer veel te veel verteld, ik ga eerst maar eens een rondje lopen!

Het stokje geef ik over aan Agnes van Uffelen, ik ben benieuwd naar haar verhaal!


Succes en tot binnenkort!
Groeten, Jan van de Beek