Mijn bijzondere Zevenheuvelenloop met: de herfst-de heuvels-de kick en de filmopname

Zondag 19 november, om 07.30 uur staat de filmploeg van vier personen voor de deur.

Enige weken geleden ben ik door Sanne benaderd en heeft mij gevraagd, of ik mee ga doen aan deze loop en of ik wil meewerken aan een film productie. Ik zeg JA

De film is een opdracht van de Nederlandse Spoorwegen met als inhoud:

Per trein naar grote 1-daagse evenementen door lopers.

 

Wie A zegt moet ook B zeggen. Gelijk aan de slag met brood smeren, kleding in orde maken, tas inpakken en schoenen aan doen.

Afscheid nemen en om 10.00 richting station Ermelo. Een heel rijtuig hebben we tot onze beschikking. In Amersfoort overstappen naar Utrecht en daar ontmoeten we meerdere sportievelingen.

In Utrecht komt de trein vol. Daar ontmoet ik clubgenoot Jan en Hannah.

Op diverse momenten is de filmploeg aan de slag, ook met andere sportievelingen.

In Nijmegen is het echt druk en direct staat alles in het teken van deze loop.

Op weg naar de omkleed en startgebied loop ik door een complete Expo met van alles en nog wat. Van haarbandjes voor meer snelheid tot Vifit als superfood. Niets heb ik nodig.

Dan omkleden en op weg naar startvak rood. Deze is voor een tijd van 1.15 – 1.30 voor 15 kilometer. Daar heb ik mijn warming up gedaan. Om 14.00 ben ik van start gegaan, al zwaaiend naar de filmploeg, die achter moet blijven.

 

Na de zandloperstart ga ik voortvarend van start en loop strak aan de rechterkant velen voorbij. Met veel plezier in het afzien, het fraaie van de vallende bladeren, ren ik over de glooiende weg en daarna moet ik de eerste heuvel overwinnen.

De afgesproken ontmoeting met onze zoon en kleinzoon doet me goed. Naar beneden gaat het, maak de pas groter en ontspan. De benen ervaren het dalen als een cadeau. Ik vind mijn ritme weer. Om mij heen lopers die net wat sneller zijn, maar ook lopers die net wat langzamer zijn, aan competitie geen gebrek.

En dan is er het gevoel bij de Zevenheuvelenloop dat veroorzaakt wordt door het tijdstip van de wedstrijd. De herfst loopt op zijn einde, we gaan het donkere najaar in. De winter begint al zachtjes te kuchen.

De laatste drie kilometers zijn bereikt en ik ga versnellen. Van 05.26 – 05.00 en naar 04.57

per kilometer kom ik fit en lachend over de eindstreep. Wie de Zevenheuvelenloop loopt, is klaar voor de winter.

Om 18.30 ben ik thuis, voel me gelukkig en denk een beetje weemoedig omdat het een mooie dag is geweest. ‘s Avonds belt Sanne nog hoe het is gegaan. En nu maar wachten op het resultaat van zes en een half uur filmopname. Je hoort er meer van!

Meer weten: www.zevenheuvelenloop.nl startnummer 23155

Met sportieve groet: Geerhard Ronde