Vuurtorentrail Ameland 2020

Wel, niet, wel, niet......

 

En eindelijk, donderdag 1 oktober kwam er een definitief groen licht! De Vuurtorentrail Ameland, die eerder op 20 en 21 maart van dit jaar in verband met de Corona maatregelen niet door kon gaan, zal in het weekend van 3 en 4 oktober alsnog plaatsvinden. 

In maart keken wij (Henry, Hilly en Carine) al uit naar het prachtige Salomon vuurtoren trail festival op Ameland. We hadden ons goed voorbereid. Het was een mooi doel om samen naar toe te werken. Maar helaas gooide Covid19 roet in het eten. Gelukkig was het voor ons geen opgave om in de tussenliggende periode te blijven hardlopen.

Hoe bijzonder dat het begin oktober, met in achtneming van alle Covid19 maatregelen, alsnog kon doorgaan. Wij hadden gekozen voor 18 km. De weken ervoor hebben Carine en Hilly ter voorbereiding nog verschillende prachtige klompenpaden gelopen. (Speuld is echt een aanrader). Henry was aan het trainen voor een marathon in Boedapest, die een week later zou plaatsvinden en was daardoor ook prima voorbereid.

Dus vrijdag met z'n vieren (Arie, de man van Carine, ging mee als supporter). Vrijdag heelijk geluncht in het zonnetje en een strandwandeling! Goed voor de zenuwen....

 

groep

 

Zaterdag om 14.00 uur was het zover! Mondkapje bij de start op het strand, 1 starter om de 5 seconden en gaan: over het strand, over een duinpad wat niet te zien was (met als souvenir kapotte benen), crossen door heidevelden, weer strand op en elke keer de vuurtoren als oriëntatiepunt zien.....prachtig!

hilly    Henry    Carine

Na een chocoladestop bij de vuurtoren kwamen de 6 pittigste km: in het bos, heuvels op en af, strand weer op .....prachtige natuur....en dan de finish eindelijk zonder supporters maar wel een prachtige medaille als beloning.

medaille

 

Ameland wat ben je toch mooi,  wat een prachtig parcours met dank aan de organisatie!

 

En ja wat is het fijn om nieuwe vrienden te maken door het hardlopen en op die manier een weekend samen een uitdaging aan te gaan.

Henry, Hilly, volgend jaar de Berenloop op Terschelling?